KUDÜS / MESCİD-İ AKSA TURU

2019 KUDÜS TURLARI 

TURLARIMIZ HER HAFTA
PERŞEMBE – PAZAR
ÇARŞAMBA – CUMARTESİ
CUMA – SALI  (İndirim avantajlı)
(Dönüş, Cumayı Cumartesiye bağlayan akşam, saat 20.00 veya 21.45)

El-Halil / Beytüllahim / Halhul / Erîha / Lût Gölü (Ölü Deniz) / Yafa / Telaviv (Programın, fiyata dahil olan ve olmayan hizmetlerin, tavsiye ve bilgilerin dikkatle okunması gerekmektedir) – ACENTALARIN TALEPLERİNİ YAZILI OLARAK GÖNDERMELERİNİ RİCA EDERİZ – 2018 KUDÜS TURLARIMIZDA VERDİKLERİ DESTEKLERDEN DOLAYI TÜM ACENTALARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

1.Gün (Salı) : İstanbul ………… Havalimanı Dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları Telaviv kontuarı önünde en geç saat ‘ da buluşma. İşlemler sonrası saat ’da Telaviv’ e hareket ve saat ’ da varış. Giriş işlemlerinden sonra Telaviv-Yafa’ ya hareket. Yafa’da Sultan Mahmud Camii ve külliyesi ile diğer Osmanlı Camileri ve eserlerinin görülmesi, sahil gezintisi. İsteyenler Osmanlı eseri olan bir Filistin restoranında öğle yemeği alabilirler. Daha sonra Kudüs’ teki otelimize transfer (1 saat). Otele varış ve yerleşme (1saat). Daha sonra Mescid-i Aksâ’da akşam ve yatsı namazları. Otelde 18.30-20.30 arası akşam yemeği ve geceleme.
2.Gün (Çarşamba) : İsteyenler için Mescid-i Aksâ’ da sabah namazı. Sabah saat 06.00-07.30 arası otelde kahvaltıdan sonra saat 08.00’ de tur için el-Halil şehrine hareket ve yaklaşık 50 dk sonra varış. Burada Harem-i İbrahîmî’ yi ve bu kapsamda Hazreti İbrahim, Hazreti İshak, Hazreti Yakup ve Hazreti Yusuf Peygamberlerin kabirlerini ziyaret. Sonra Halhul Kasabasındaki Yunus Peygamberin kabrini ziyaret ve sonrasında Lut Gölü/Ölü Deniz bölgesine hareket(40 dk.) Deniz seviyesinden 400 m. aşağıda bulunan, Lut kavminin yaşadığı Sodom ve Gomore şehirlerinin helak olup altında kaldığı Lut Gölü’nden sonra Kur’an’ da anlatılan Tâlut-Câlut kıssasının yaşandığı Şeria Nehri’ ne hareket ve dünyanın en eski şehirlerinden Eriha’ya geçiş(15 dk.), burada alış-veriş molası ve sonra Hazreti Musa kabri ve Külliyesine intikal(20 dk.) Ziyaretten sonra Kudüs’teki otelimize hareket (40 dk.). Otelde 18.30-20.30 arası akşam yemeği ve geceleme.
3.Gün (Perşembe) : İsteyenler için Mescid-i Aksâ’ da sabah namazı. Saat 06.00-07.30 arası kahvaltı ve saat 08.00’ da tur için Zeytin Dağına hareket(10 dk.), buradan kuşbakışı Kudüs’ ü temâşâ ve uzunca bir bilgilendirme molası, Daha sonra Sahabî Selman El-Farisî ve Râbia’tül Adeviyye türbelerini ziyaret. Sonrasında Hazreti Meryem ve ana ve babasının medfun bulunduğuna inanılan Kilise ile Hazreti Davud türbesini ziyaret. Mescid-i Aksa, Kubbet’t-üs-Sahra , Mirac’ ta Peygamberimizin üzerinden göklere ve ötesine yükseldiği Muallak Taşı ve Mirac Gecesi kendisini Mekke’ den Kudüs’ e binek olarak getiren Burak’ ı bağladığı Burak Mescidi ile tarihi Mervan Camiini ziyaret. Sonra Burak (Ağlama) Duvarı, tarihi Kıyamet Kilisesi, ve Hz.Ömer Camiini ziyaret. Kalan zamanda akşama kadar eski Kudüs Çarşılarında gezinti. Otelde 18.30-20.30 arası akşam yemeği. Akşam ve yatsı namazlarından sonra otelde geceleme.
4.Gün (Cuma) : İsteyenler için Mescid-i Aksâ’ da sabah namazı. Sabah saat 06.30-08.30 arası otelde kahvaltı. Saat 10.00’a kadar odalar boşaltılıp otel lobisine indirilecek. Mescid-i Aksa’ daki CUMA namazından sonra saat ……… Telaviv Havalimanına hareket. İşlemler sonrası Saat ’de İstanbul ……. Havalimanına kalkış ve de varış.
* İçerik aynı kalmak kaydıyla programda değişiklik yapılabilir *
* Programdaki uçak saatleri farklılık gösterebilir. Gezi tarihinizdeki uçak kalkış ve dönüş saatlerini sorunuz *
* Yeşil pasaportlar için vize gerekmemektedir.
* Liste vizesi alındığından pasaportlara vize ve giriş-çıkış kaşesi vurulmamaktadır.
18 Yaş altı yolcular yanlarında ana veya babası olmaksızın giriş yapamayacaklardır
* Bir yıl içinde 2 defa vize verilmemektedir. (Örneğin 10 Mart 2018′ de giriş yapanlar, ancak 11 Mart 2019′ da tekrar giriş yapabilirler)

OTEL3 GECE / 4* NEW CAPITOL ve NATIONAL
İki / Üç Kişilik Odada Kişibaşı725 $
Tek Kişilik Oda905 $
03-06 Yaş Çocuk (Ebeveyn odasında Ekstra Yataksız)455 $
07-12 Yaş Çocuk (Ebeveyn odasında Ekstra Yataklı)590 $
00 - 02 Yaş Çocuk130 $